Esettanulmány: Bevásárlás nem egyenlő a beszerzéssel!

Ismerjük meg szereplőinket:
Neked-8 Kft, egy vidéki kisvállalkozás, akik söralátétet gyártanak. Ügyvezető Nekem János. Titkárnő, adminisztrátor ügyintéző: Szép Piroska (Pirike), a raktáros-beszerző és karbantartó: Öregh István (Pistabácsi) és még 15 alkalmazott.

Kezdet: Neked-8 Kft, egyik hete a következő képen indul: Ma több vásárló is jelezte, hogy szeretne az ügyvezetéssel egyeztetni. Délutáni időpontokban egyeztek Jánossal. Addig is elő kell készíteni a délutáni tárgyalásra néhány dolgot, de elfogyott a fénymásoló papír. A tinta patron is vacakol a nyomtatóban, így hát János megkéri a Pistabácsi, hogy hozzon a Metropol nagyáruházból papírt és a Médiasztár Kft-től tintapatront. Pistabácsi nem ér rá, karban kell tartania az alátét maszkoló gépet, sőt neki is kell a javításhoz 10 csapágy, amit csak a Forgómorgó Kft-nél kaphat meg.

Feladat: Nekem János elindul hát bevásárolni. Miközben a 3 doboznyi papír beteszi a vásárló kocsiba, eszébe jut, hogy Pirike panaszkodott, hogy fogyóban van a kávé és a kedvenc teája és a Felesége is mondta, hogy Snell szőlőcukor nélkül ne menjen haza, mert a fiuk csak azzal tud éjszaka tanulni vizsgáira, ja és kenyeret is hozzon. Csak el ne maradjon valami.
A Metropol áruházban nem találja Pirike kedvenc teáját, de a Snell szőlőcukor sincs, Tehát irány a Thesó nagyáruház, majd miután az áruház legtávolabbi polcáról a kenyeret is megvette, futás a csapágyért. Ott éppen a kamionból veszik át az árut, így megkérik, hogy jöjjön vissza fél óra múlva, addigra összekészítik a megrendelést. Rövid töprengés után János elmegy a tintapatronokért, majd vissza a csapágyokért. Mire mindent megvásárolt éppen visszaér az irodájába, ahol már várják a Czwik Rt-től, ahonnan nagyobb mennyiségű söralátét megrendeléséről tárgyalnak. Jánosnak elő kellett volna készíteni néhány mintát, de az idő elment a bevásárlással. Mivel délutánja továbbiakban foglalt, ezért „túlórázik”, hogy elkészüljön a portfólióval.Eredmény: János által ma megvásárolt termékek értéke: 52.000,- Ft. János órabére 1500,- Ft, plusz 420 Ft bérjárulék, 4 órát töltött vásárlással, céges autóval ment, 42 km-t autózott, melynek üzemanyag költsége: 1200 Ft, amortizáció 800.- Ft. Ez így összesen 61.680,- Ft
Ha János partnerünk lesz és a termékeket rajtunk keresztül rendeli meg, nemcsak saját rezsiköltségét - ami jelen esetben 9.680,-Ft -, hanem a beszerzési értéket is csökkentheti. Nem is beszélve arról, hogy János jövőben emiatt már nem túlórázik és a Fia is időben megkapja meg a szőlőcukrot.

Konklúzió: Mindenki tudja, hogy legdrágább beszerzés az, amikor mi magunk megyünk el vásárolni. Gondolja végig ennek a szösszenetnek tanulságát. Ha Ön nem akar János sorsára jutni, keressen bennünket. Mi racionalizáljuk beszerzési tevékenységét és megmutatjuk, hol csepegnek el a beszerzésre szánt forintok.

>> Egyeztessünk egy kötetlen beszélgetést és az Ön életéből kizárhatja az ilyen és hasonló helyzeteket!

Kapcsolódó cikkeink:

3 az 1-ben beszerzés, az azonnali lépéselőny
Megmutatjuk cége rejtett tartatlékait

M-Logosz - Beszerzés a szenvedélyünk

← Vissza a listához

VAGY

Iratkozzon fel hírlevelünkre!A két szám összege: 6 + 7 =
A két szám összege: 6 + 7 =